My name is Michael Westen

Naar recensie
Humor en actie

Elke aflevering van Burn Notice begint met deze zin, een knipoog naar medespion James Bond. Michael Westen is freelance spion, maar krijgt tijdens een opdracht ineens ontslag en als je als spion ontslagen wordt, ben je de klos. Hij wordt constant in de gaten gehouden, zijn banktegoeden zijn bevroren en hij kan nergens aan de slag. Een doorlopende verhaallijn is zijn zoektocht naar de mensen die achter zijn ontslag zitten. Ondertussen verdient hij zijn geld met het helpen van mensen die in problemen zijn geraakt. Westen is een begaafd knutselaar, met huis-tuin en keukenspullen flanst hij bommen, afluisterapparatuur en gps-trackers in elkaar. De serie zit vol actie maar wat het kijken echt leuk maakt zijn de grappen tussen de Westen, zijn twijfelachtige vriend Sam en zijn ex-vriendin Fiona, tegen wie hij zegt dat ze van alle vrouwen het dichtst in de buurt komt als hij een relatie wou. Zijn arrogante houding maakt hij helemaal goed met z’n innenemende glimlach die suggereert dat hij er ook weinig aan kan doen dat de dingen gaan zoals ze gaan.

Kortom, heerlijke, humorisctische actieserie in zonnig Miami, al valt er in tegenstelling tot Dexter, die andere Miami-serie, zo nu en dan een buitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s