Winterbottom

Genova

Regisseur Michael Winterbottom heeft wel wat van Woody Allen als je naar zijn productie kijkt. Elk jaar komt er een film van hem uit, maar waar Allen eigenlijk telkens dezelfde film maakt, verrast Winterbottom met elke film. Een geëngageerde film, een muziekfilm met expliciete sex, een muziekfilm met humor, een zwaar drama zonder humor, Winterbottom lijkt het allemaal aan te kunnen. Doordat zijn films zo verschillend zijn, kun je moeilijk spreken van een echte Winterbottom. Daarbij zijn films zijn van wisselende kwaliteit en toch kijk ik altijd uit naar de volgende film van deze Brit.

Genova is een film over rouw. Door een ongeluk verliest een man zijn vrouw en moet hij verder met twee dochters. De jongste heeft een groot schuldgevoel omdat zij verantwoordelijk is voor het ongeluk. Vader Joe besluit naar Genua te verhuizen om daar les te gaan geven. In het warme Italië lijkt het ongeluk ver weg en de film wordt bedriegelijk aangenaam met tripjes naar het strand, pianolessen en nieuwe vriendschappen, maar Winterbottom schildert subtiel de verstoorde relatie tussen de drie en werkt langzaam toe naar een sterke climax. Hoofdrolspeler Colin Firth is altijd aangenaam om naar te kijken. Willa Holland is overtuigend als de wat nuffige puberende dochter die zich stort op dubieuze Italiaanse vriendjes, maar Perla Haney-Jardine is formidabel als de jongste dochter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s