Deadline

Nummers

Bij Uitgeverij Lemniscaat houden ze wel van een engelstalige titel. De serie Made in the USA richt zich op 15 plussers en misschien is dat de reden dat de titels uit de serie niet vertaald worden. Deadline is de Lemniscaatvertaling van de oorspronkelijke titel Numbers. Beetje vreemd, alsof ze tegen de schrijfster willen zeggen dat ze een betere titel weten voor het boek.
In Deadline dwaalt de 15 jarige Jem over de straten van Londen. Ze is van pleeggezin naar pleeggezin gegaan nadat haar moeder aan een overdosis is overleden. Ze sluit zich af van de mensen om haar heen, deels omdat ze het vertrouwen in mensen kwijt is geraakt na haar moeders dood, maar vooral omdat ze aan mensen kan zien wanneer ze dood gaan. Dat is de deadline uit de titel.

Langzaam stelt ze zich open voor Spider, een extraverte jongen die bij zijn oma woont. Na een dramatische gebeurtenis slaan ze op de vlucht voor de politie, hoewel Jem vooral op de vlucht is voor haar “gave”. Schrijfster Rachel Ward schreef een intrigerend, spannend en goed geschreven verhaal. Jem schildert ze prachtig in haar afwijzende houding die langzaam verandert door haar aarzelende verliefdheid op Spider. Ondanks de grimmigheid van het boek, weet Jem je aan het lachen te krijgen, zeker in haar beschrijving van de ongewassen lucht die Spider om zich heen heeft hangen. Een lucht die wat draaglijker wordt als ze verliefd op Spider wordt. Liefde maakt niet alleen blind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s