Draadloos in de bieb

Eindelijk! We hebben steeds nee moeten verkopen, maar nu is het dan toch zover. De bieb heeft (of is?) een hotspot. Iedereen (bibliotheeklid of niet) die hier met zijn eigen laptop het internet op wil kan vanaf nu zijn gang gaan. We verwachten dat we met deze service vooral scholieren en studenten, thuiswerkers,  reizigers en andere passanten een plezier zullen doen. 


Er zijn al lang internetcomputers beschikbaar in de bibliotheek, en deze kunnen sinds een paar jaar gratis worden gebruikt. Toch werken veel mensen liever met hun eigen bestanden en programma’s en zij vinden het fijn om rustig in de bieb te werken. Ze hebben dan naslagwerken en woordenboeken bij de hand èn een kopje koffie op zijn tijd . Uit de eerste hand (studerende dochter) weet ik dat het soms gemakkelijker is om in de bieb gemotiveerd aan het werk te gaan dan thuis op de studentenkamer, zowel in je eentje als met een groepsopdracht. 

Thuiswerkers vinden in de bibliotheek wat gezelligheid en misschien een paar lotgenoten als ze gaan zitten werken in het leescafé. 

Wie graag gebruik wil maken van deze service kan zich melden bij de informatiebalie. Daar wordt een bonnetje met een wachtwoord overhandigd, waarmee een uur kan worden gesurft (volgens het Groene Boekje moet dat met een –t). Is een uur niet voldoende, dan kan er gewoon een nieuw bonnetje worden gehaald. 

WiFi is beschikbaar in de bibliotheken van Lemmer, Joure en Heerenveen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s