Nostalgie

Voor wie de jaren vijftig bewust heeft meegemaakt, is de tentoonstelling ‘De Wonderjaren‘ in Tresoar een groot feest der herkenning. Dit geldt trouwens ook voor degenen die er toen nog niet of nauwelijks waren, want in die tijd was het nog niet gebruikelijk om om de haverklap nieuwe meubels en spulletjes aan te schaffen. Veel voorwerpen en meubels uit die tijd bleven nog tientallen jaren in de roulatie.

Maar ook voorwerpen, muziek en foto’s uit de jaren daarna – de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren – bezorgen velen van ons ‘och heden, ja’  gevoelens. Wie een beetje bewaarderig is ingesteld zal ongetwijfeld herinneringen uit de vorige eeuw in huis hebben. Als je jarenlang omringd bent door bepaalde spulletjes, dan zie je ze niet meer zo bewust. Ze zijn gewoon een deel van jezelf. Tentoonstellingen als ‘De Wonderjaren’ en allerlei boeken uit die tijd openen je ogen voor feit dat het zo langzamerhand bijzondere voorwerpen en foto’s aan het worden zijn.
Bij het bekijken van afbeeldingen uit de voorbije eeuw komen spontaan allerlei herinneringen boven.

Een aantal boeken uit de collectie van bibliotheek Heerenveen

De tentoonstelling in Tresoar is nog te bekijken tot 29 augustus.
Wie nu helemaal in de stemming is, kan in de bibliotheek terecht voor allerlei boeken. Deze staan helaas nogal verspreid opgesteld in de kasten Nederland, Geschiedenis, Bedrijf & beroep, Huis & tuin, Verkeer & vervoer, Mens & maatschappij… In de bibliotheek van Heerenveen zijn ze voor de gelegenheid even bij elkaar gezet op de eerste verdieping, in de buurt van kast ‘Lichaam en gezondheid’. 

Enkele surftips: 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s