Gone

Mooi die boektrailers, een soort bewegende achterflap. Je weet meteen waar het boek over gaat en of het onderwerp je aan spreekt. Dat maakt de rest van dit bericht eigenlijk overbodig, maar lees gerust verder.
Naar recensie
Eerste deel

In Heer der vliegen van William Golding strandt een groep schooljongens op een onbewoond eiland. Zonder volwassenen om zich heen komen al snel twee groepen tegenover elkaar te staan met geweldadige gevolgen.

In de serie Gone van Michael Grant verdwijnt op een dag  in het zonnige Perdido Beach iedereen die ouder is dan 14 jaar. Heer der vliegen is een literaire klassieker en zover zal deze serie het niet brengen maar Grant heeft met de eerste delen uit de serie twee boeken geschreven die moeilijk weg te leggen zijn.   

Vol vaart, actie en cliffhangers grijpt Grant je bij de kladden. Verwacht geen stilistische hoogstandjes maar bereid je voor op een rit in een achtbaan.
Grant bouwt het verhaal vernuftig op door de belangrijke personages te volgen op de dag dat de volwassenen verdwijnen. Je leert ze zo kennen en langzaam wordt het de overgebleven kinderen duidelijk dat iedereen ouder dan 14 jaar is verdwenen en dat om het gebied een ondoordringbare muur ligt met als middelpunt de kerncentrale waar jaren geleden een ongeluk is gebeurd.     

Naar recensie
Tweede deel

Zonder volwassenen dreigt er net als in Heer der vliegen chaos. De 14 jarige Sam wordt tegen zijn zin door de kinderen aangewezen als leider en hij weet het leven enigzins te organiseren.
Sommige kinderen blijken een gave te hebben, die door enkelen in hun eigen voordeel wordt gebruikt. In de loop van het verhaal komt hij tegenover de evenoude Caine te staan. Een ouderwetse strijd tussen goed en kwaad ontbrandt.

In de VS houden ze wel van verhalen met bovennatuurlijke elementen en de nodige raadsels getuige tv-series als Heroes en Lost. Deze nog niet-verfilmde serie leest als een actiefilm en is voor lezers die geen moeite hebben met onverklaarbare zaken een aanrader. Deel drie verschijnt dit najaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s