An Education

An Education

Het verhaal van deze film is snel verteld. Jenny is zestien, intelligent en klaar voor de universiteit van Oxford. Het is begin jaren ’60 in Engeland en het leven is saai tot ze David ontmoet, een charmante “vrije” jongen van in de dertig. De twee krijgen een relatie en de rest van het verhaal wikkelt zich zonder veel verrassingen af en toch is de film een pareltje.

Het verhaal is van schrijver Nick Hornby, bekend van High Fidelity en About a Boy (beide boeken zijn verfilmd).
Grote attractie van de film is debutante Carey Mulligan die Jenny speelt. Volledig overtuigend is ze als het meisje dat in schooluniform door de straten van London loopt en na haar ontmoeting met David als Audrey Hepburn door de straten van Parijs flaneert.
De dialogen zijn scherp en grappig, de bijrollen uiterst genietbaar. Alfred Molina is de strenge vader die uiteindelijk een angsthaas blijkt te zijn en van Emma Thompson word ik altijd blij. Als roker is het een verademing dat er overal en altijd gerookt wordt, wat lijkt dat lang geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s