Robotham

Naar recensie
Boetedoening

Michael Robotham is een Australiër  en groeide volgens zijn eigen site op in kleine dorpjes met meer honden dan mensen en meer vliegen dan honden. Zijn thrillers spelen opvallend genoeg in Engeland.
Joe O’Loughlin is een klinisch psycholoog met de ziekte van Parkinson en Boetedoening is het vierde boek waarin hij een rol speelt. Daarnaast schreef Robotham Vuurvast en Nachtboot zonder O’Loughlin. Het is het eerste boek dat ik van deze thrillerschrijver lees en ik moet toegeven dat ik niet goed heb opgelet want Robotham krijgt voor al zijn thrillers juichende recensies.

Ondanks een ingewikkeld plot houdt hij het verhaal helder en spannend en met een tobbende psycholoog als hoofdpersoon krijg je bijna vanzelf de nodige diepgang. Als het even kan begin dan in De verdenking, het eerste boek rond O’Loughlin. In Boetedoening zitten veel verwijzingen naar eerdere boeken en dat kan het leesplezier van ouder werk bederven. Over het verhaal verklap ik niks vanwege datzelfde leesplezier, behalve dat je merkt dat Robotham zelf dochters heeft als hij over O’Loughlin en zijn dochters schrijft. De geweldadige woedeuitbarsting als iemand zijn dochter te na komt is een van de sterkste scènes uit het boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s