Leesgroepen en geschiedenis

Voor ouderen

Het is guur weer op deze woensdag in september en tijd om ’s wat aandacht te besteden aan leesgroepen. Overal komen groepjes boekenliefhebbers bij elkaar als de dagen weer korter worden om gezamenlijk een boek te bespreken, al dan niet met een goed glas wijn in de hand.

Vreemd genoeg zijn het voornamelijk vrouwen die in leesgroepen bij elkaar zitten. Wellicht komt dat omdat mannen meer belangstelling hebben voor non-fictie.
Op 27 oktober organiseert de bibliotheek in Joure een ochtend i.s.m. Senia Literair voor lezers die liever lezen over het heropvoedingsexperiment in de Drentse nederzetting Veenhuizen of over gladiatoren als volksvermaak in het Colosseum. Senia heeft een boekenlijst samengesteld met geschiedenisboeken waar je als leesgroep een keus uit kunnen maken.
Voor leesgroepen

Tip:

In de bibliotheek ligt een tijdschrift dat wat wordt ondergewaardeerd. Boekdelen is een kritisch en toegankelijk tijdschrift vol tips, interviews en achtergronden over schrijvers en boeken.

Tijdschrift voor lezers en leeskringen staat wat stoffig op de voorkant van het blad, maar voor iedere literatuurliefhebber is het een inspirerende uitgave.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s