Blij

Zoals een geldman blij wordt als de Nikkei hoger afsluit, of een natuurman blij wordt als er weer een kikkersoort in de Amazone is ontdekt, zo wordt een bibliotheekman blij als hij leest dat de verkoop van jeugdboeken is gegroeid.

Uit een artikel van de Volkskrant van dinsdag 12 oktober komt dit statistiekje. In het begeleidende stuk wordt de groei vooral toegeschreven aan een aantal series, zoals de Harry Potterserie eerder verantwoordelijk was voor de explosieve groei van het aantal verkochte jeugdboeken. Het Italiaanse schrijverscollectief dat onder de naam Geronimo Stilton sneller boeken produceert dan Eurlings snelwegen aanlegt, wordt genoemd als een van die series. De vrolijkheid spat je tegemoet als je een Stiltonboek opent en kinderen zijn er dol op, maar voordat Sinterklaas op 5 december een Stiltonboek cadeau doet, willen we nog wat andere boeken onder de aandacht brengen.

Vanaf volgende week verschijnt er wekelijks een lijst met tips voor Sinterklaas om alle vaders en moeders, opa’s en oma’s een beetje op weg te helpen. Hou ons blog dus in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s