Tip vd Mnd: Lisa Unger

Naar haar officiële website
Lisa Unger

In haar jeugd verhuisde Lisa Unger regelmatig met haar familie. Zo ging ze van Connecticut naar Nederland (!), Engeland en New Jersey om te eindigen in Florida, waar ze nu met man en dochter woont.

Zelf zegt ze over het vele verhuizen dat ze daardoor in haar verbeelding leerde leven, meer dan in de “echte” wereld. Ze voelde zich een buitenstaander die van de buitenkant de wereld waarnam. Het heeft haar een opmerkingsgave meegegeven die ze gebruikt bij het schrijven van haar boeken.

Haar talent voor het schrijven bleek al op jonge leeftijd maar ze dacht dat het niet mogelijk was om een bestaan op te bouwen als schrijver en beschouwde haar passie daarom als een hobby. Wel probeerde ze zo dicht mogelijk op het vuur te zitten door te gaan werken in de uitgeverswereld.

Na een aantal jaren in de uitgeverswereld gooide ze het roer om. Ze verhuisde van New York naar Florida en stuurde op hetzelfde moment haar eerste boek naar vijf literaire agenten. Nu New York zo ver weg was, bleek de stad een inspiratiebron voor haar te zijn. De stad speelt vaak als achtergrond een belangrijke rol. Na haar verhuizing naar Florida werd al snel haar eerste boek gepubliceerd.

Unger schrijft thrillers voor Nicci French en Esther Verhoef -liefhebbers, alleen schrijft ze beter, zijn haar boeken spannender en psychologisch sterker onderbouwd.
Haar nieuwste boek Breekbaar krijgt op Crimezone.nl vier sterren net als haar voorlaatste boek; Voor jou wil ik sterven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s