Mannencrèche…?

“Het lijkt wel een mannencrèche!” merkte een bibliotheekbezoeker zaterdag op. Het ging over het Leescafé in Heerenveen. Met het nemen van deze foto waren we net ietsje te laat ( een aantal mannen was alweer vertrokken), maar het gaat om het idee.

Leescafé bibliotheek Heerenveen

Het klopt dat er in het Leescafé verhoudingsgewijs veel mannelijk publiek aanwezig is, vooral als je bedenkt dat een groot deel van onze bezoekers vrouw of kind is. Hoe zou dat komen? Komt het door de naam Leescafé? En dan vooral dat ‘café’? Of zijn deze mannen inderdaad door hun vrouw in de bibliotheek geparkeerd zodat zij – de vrouwen – rustig boodschappen kunnen doen? Of komt het door de kranten, trekken die voornamelijk mannelijke lezers aan? Maar de tijdschriften die er liggen zijn populair bij zowel mannen als vrouwen. Nemen vrouwen die liever mee naar huis om daar rustig te gaan zitten lezen?
Wie het weet mag het zeggen!

Een gedachte over “Mannencrèche…?

  1. Dit verschijnsel biedt mogelijkheden! Misschien kunnen jullie dit nog verder op weg helpen met een activiteit voor mannen, een auteursbezoek of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s