Wie komt een gedicht voordragen?

De poëzie vliegt niet echt de kast uit in de bibliotheek, hoewel er toch met enige regelmaat naar gedichten van een bepaalde auteur of over een specifiek thema wordt gevraagd.

Op de Gedichtendag staat de poëzie een dag lang in het zonnetje. De bibliotheek van Heerenveen doet al een aantal jaren ‘iets’ aan de Gedichtendag, meestal in de vorm van een Gedichtenavond. Dit jaar is het thema ‘Nacht‘ en juist nu begint de activiteit niet ’s avonds, maar ’s ochtends..

Op donderdag 27 januari wordt van 10.30 tot 19.30 elk uur een gedicht ten gehore gebracht dat met het thema te maken heeft. Wie een gedicht wil voordragen – dat kan een eigen of een bestaand gedicht zijn – kan zich aanmelden bij Simone van Velze. Zij is in de bibliotheek op woensdag, donderdag en vrijdag (0513-626675) en ook via mail bereikbaar: s.vanvelze@bsfr.nl.

 

Update (14 januari)
Het programma is nu grotendeels bekend.

 Om 10.30 uur wordt de Gedichtendag geopend met de uitreiking van een gedichtenbundel aan burgemeester Peter de Jonge.
Museum Belvedere heeft in het kader van de gedichtendag een bundel samengesteld met gedichten van kunstenaars die vooral bekend zijn door hun beeldende werk. Directeur-conservator Han Steenbruggen overhandigt de bundel aan de burgemeester.

foto afkomstig van http://lidadijkstra.hyves.nl/
Lida Dijkstra

Ongeveer een uur later draagt auteur/columnist Hetty Runia een of meer door haar zelf gemaakte gedichten voor. Later op de dag doet jeugdboekenschrijfster Lida Dijkstra hetzelfde met een in het Fries geschreven nachtgedicht.

’s Middags om 15.30 uur geeft Grytsje Kingma een klein Friestalig concert als vooruitblik op het dubbelconcert op 27 februari in het Rotondekerkje in Terband met Adri de Boer. Uiteraard brengt zij een of meer liederen ten gehore die betrekking hebben op het thema van de gedichtendag.

Hieronder: “Eelkje, in ballade fan in boeredochter”, gezongen (in de bibliotheek van Heerenveen) en geschreven door Grytsje Kingma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s