De majoor en mevrouw Ali

Schrijfster Helen Simonson verhuisde twintig jaar geleden naar de Verenigde Staten. Daarvoor woonde ze op het platteland in het Zuid-Oosten van Engeland en daar speelt het verhaal van majoor Pettigrew zich af.

Majoor Pettigrew is weduwnaar en hecht veel waarde aan tradities en fatsoen. Maar ook op het Engelse platteland worden tradities bedreigd en de majoor krijgt het een en ander voor zijn kiezen. Bovendien wekt het feit dat hij steeds meer omgaat met de Pakistaanse weduwe mevrouw Ali weerstand in de plaatselijke gemeenschap. Maar de majoor laat zich gelukkig niet zomaar in een hoekje drukken. In dit verhaal komt van alles langs: bemoeizieke dorpsdames, twee oude waardevolle geweren, een hebzuchtige zoon, Pakistaanse familie-eer, een feest op de golfclub en een verarmde landheer die het dorp wil uitleveren aan een projectontwikkelaar.

Kortom, een ‘feelgoodroman’, met hier en daar wat steken onder water en met als voornaamste boodschap: laat je niet leiden door vooroordelen. Heel plezierig leeswerk met als aardig extraatje dat het speelt in de streek van Engeland waar we in juni vorig jaar op vakantie waren.

Lees ook de recensie Een Britse idylle met barstjes uit de Volkskrant van 24 december 2010.
Op de website van Helen Simonson staat informatie over de schrijfster en het boek, en ook dit filmpje:

Een gedachte over “De majoor en mevrouw Ali

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s