Gedichtendag 2011 – filmverslag

Rein van der Pal heeft al geschreven over de Gedichtendag in bibliotheek Heerenveen. De foto’s zijn hier te bekijken en inmiddels zijn ook de filmpjes gereed.

Mijn kleine tuin is zo bekoorlijkOm te beginnen reikte directeur-conservator Han Steenbruggen van museum Belvédère het eerste exemplaar van ‘Mijn kleine tuin is zo bekoorlijk’ uit aan burgemeester Peter de Jonge. In dit bundeltje staan gedichten en beelden van kunstenaars uit de collectie van het museum. De dichtbundel is te koop in de Belvédère en in de bibliotheek, en kan binnenkort ook geleend worden bij de bibliotheek.

Hier is het stukje  in de Heerenveense Courant

Hierna droeg  Hetty Runia voor uit eigen werk. Ook las ze een gedicht voor van de vorig jaar overleden Friese schrijfster en dichteres Tiny Mulder. Een aardigheidje: op Gedichten.nl staat een gedichtje van Hetty Runia over de boekenwurm.

Lida Dijkstra, auteur van voornamelijk jeugdboeken, heeft een dichtbundel voor volwassenen geschreven met de titel: Frou Ûle. Hieruit droeg zij enkele gedichten voor.

’s Middags konden bibliotheekbezoekers genieten van een miniconcert van Grytsje Kingma. Zij wisselde oude bekende nummers af met liedjes die op haar nieuwste cd te vinden zijn. Grytsje zingt in het Fries over herkenbare onderwerpen, zoals de gierige buurman, een eendagsvlieg, een loflied op de geranium en het trieste leven van een varken. Kijk ook op haar website.
Van dit miniconcert in de bibliotheek zijn 4 filmpjes gemaakt, de andere drie zijn hier, hier en hier te vinden op SuderTube.

Een gedachte over “Gedichtendag 2011 – filmverslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s