Levensverhalen

Wat hebben Tony Blair, Tom Cruise, prinses Diana en Patrick Kluivert met elkaar gemeen? Niet alleen het feit dat het bekende personen zijn en dat er over hen geschreven werd of wordt. De overeenkomst is ook dat hun (auto)biografieën in de Heerenveense bibliotheek nu bij elkaar in een speciale biografieënkast staan.

Het Boekenweekthema van dit jaar (Curruculum Vitae – geschreven portretten) was een goede aanleiding om tegemoet te komen aan de vraag die geregeld terugkeert in de bibliotheek: ‘Waar staan de biografieën?’
Tot voor kort was het antwoord: die kunnen overal staan. De plaatsing was afhankelijk van het terrein waarop de beschreven persoon zich bewoog: Napoleon stond in de kast met geschiedenisboeken, Einstein bij Wetenschap & techniek,  Toon Hermans in de afdeling Theater & film. Ook bij de waargebeurde verhalen kon je biografieën tegenkomen.

Lees je graag levensbeschrijvingen, kijk dan voortaan even in de nieuwe kast Biografieën. Deze is te vinden op de eerste verdieping van de bibliotheek. Wie de trap oploopt kan hem niet missen.
Biografieën zijn te herkennen aan dit blauwe etiketje:

We hopen met deze kast veel leners een plezier te doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s