Gemma Doyle trilogie compleet

Vorig jaar schreef ik lovend over de eerste twee delen van Libba Bray’s Gemma Doyle-trilogie. Dat was in mei en de uitgever beloofde ons in oktober het laatste deel. Dat werd iets later, maar dat kan gebeuren. Wat mij bevreemd is dat het derde deel is opgesplitst in deel 3a en 3b. Een actie van de uitgever die waarschijnlijk meer geld in het laatje brengt, maar een trilogie bestaat uit 3 boeken en niet uit 4 wil ik maar zeggen.

Gemma Doyle trilogie in vieren
Gemma Doyle trilogie in vieren

Deel 3b is net verschenen en ik heb even gewacht met het lezen van Eindeloze verte – Het troebele tij tot Eindeloze verte – De roos van de strijd in de boekhandel lag.
Het boek begint voorzichtig met de nodige terugblikken op eerdere gebeurtenissen. Dat is wel prettig voor een haperend geheugen en zorgt ervoor dat je na een tijdje weer helemaal in het verhaal zit.

Naar haar website
Libba Bray

Na de eerste delen waarin de schrijfster Gemma Doyle introduceert als 16 jarige kostschoolmeisje die haar magische krachten ontdekt en moet afrekenen met haar grootste vijand, staan Gemma en haar vriendinnen Felicity en Ann voor de zware opgave om het magische rijk te redden van het kwaad.  In fantasy is vaak al snel duidelijk wie vriend of vijand is. In het derde is de vraag wie vriend of vijand is niet gemakkelijk te beantwoorden en dat houdt het verhaal lekker spannend. Net als in de eerste delen wordt met veel vaart romantiek, stijve omgangs- vormen en enge personages een mooi verhaal verteld met het Victoriaanse Engeland als achtergrond. De trilogie in vier delen krijgt een zeer bevredigend eind en met enige weemoed nam ik afscheid van Gemma Doyle en haar vriendinnen.

Boektrailer van het laatste deel:

5 gedachten over “Gemma Doyle trilogie compleet

  1. echt leuke beken allemaal gelezen.
    ik hoop dat ze toch nog aan deel vijf begint want deel 3b heeft best wel een open einde 😦

  2. Ik had in de kringloop winkel een boek van Libba Bray gekocht, niet in de gaten hebbende dat dit een deel van een triologie was…. Nou ben ik dus bezig om de rest van de boeken bij elkaar te sprokkelen. Ik heb volgens mij deel 2 gekocht, opstand van de engelen. Ik hoop dat mij moeite wordt beloont. Als ik jullie reactie’s zo lees zijn ze wel mooi. Ik moet eerst maar eens kijken of ik de rest bij elkaar krijg.

  3. ik vind het echt een geweldige serie, serieus je moet het lezen, ik wil echt dat er een 5th deel komt, jammer dat Kartik op het eind dood gaat, hij moet weer tot levend komen in het 5th deel, als er nog een deel komt teminste, zeer goeie trilogie!. ik zeg, Lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s