Een nieuwe Jean Auel

Heel, heel lang geleden toen ik, vers van de Bibliotheekacademie, boeken mocht gaan uitlenen was daar De stam van de Holebeer. Een prehistorische roman over het meisje Ayla dat wordt opgenomen door de stam van de holenbeer.
Het woord hype kenden we toen nog niet (1981), maar als iedereen hetzelfde boek wil lezen en de daarop volgende delen ook, wordt de hype langdurig en mag je van een fenomeen spreken.

Schrijfster Jean Auel, die een overlevingscursus volgde en enige tijd in een eigenhandig gemaakte  ijsgrot woonde vanwege de geloofwaardigheid van haar verhaal, kwam vrij snel daarna met De vallei van de paarden (1983) en De Mammoetjagers (1986). Daarna duurde het wat langer voordat Het dal der beloften (1990) en Een vuurplaats in steen (2002) verscheen.

Vorige week zag ik in mijn plaatselijke boekhandel een poster hangen voor het zesde en laatste deel Het lied van de grotten. Om alvast in te tekenen zodat je verzekerd bent van een exemplaar. Mooi om te zien dat een serie die 30 jaar geleden begon nog steeds kan hypen. Beetje veronrustend te bedenken dat ik al net zo lang in de bibliotheek werk. Ik voel me een prehistorische bibliothecaris terwijl ik dit schrijf, een biblosaurus, maar nog lang niet van plan om uit te sterven.

Een gedachte over “Een nieuwe Jean Auel

  1. Voor een bibliosaurus ga je voor de eeuwige roem, word je ook in de geschiedenis boeken vereeuwigd ! Maar ik begrijp je helemaal ( zeer herkenbaar die gevoelens)
    Groetnis Gerke60 BSWF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s