Anna Drijver – Je blijft

De eerste keer dat Anna Drijver mij opviel was in de verfilming van De macht van meneer Miller. Daarin speelde ze de tot zus verbouwde broer Kees. Die operatie is wel heel erg goed gelukt dacht ik nog. Daarnaast speelde ze o.a. in Loft en Komt een vrouw bij de dokter. Verrassend was het toen daar ineens het boek Je blijft in de boekwinkel lag.

Naar recensie
Naar recensie

In Je blijft  beschrijft Drijver het rouwproces van Dora Eweg, een jonge vrouw die na haar studententijd aan de slag gaat als tekstschrijver en spreker op begrafenissen van overledenen zonder nabe- staanden. Als klein meisje is haar vader overleden, een gebeurtenis waar ze zich niets van kan herinneren. Met het spreken op begrafenissen hoopt ze de herinnering terug te krijgen en eindelijk te kunnen huilen om haar vader.

Het boek begint met een dienst waarop ze spreekt en waarbij ze persoonlijk betrokken is. Daarna volgt een flashback naar de gebeurtenissen die hieraan vooraf gaan.

Het boek krijgt goede recensies met hier en daar wat kanttekeningen. Wat mij betreft heeft Drijver een sterk boek geschreven waarin de luchtig beschreven scènes met haar vrienden mooi contrasteren met de rouw die langzaam bezit neemt van Dora in een aantal aangrijpende scènes.
Een debuut dat hopelijk een vervolg krijgt van deze schrijvende actrice of acterende schrijfster, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Van mij mag ze het laatste worden.

En ze zingt ook nog:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s