Tp vd Mnd: 10 beste auteurs volgens Hollands Diep

Hollands Diep stelde een lijst samen gebaseerd op de mening van recensenten. Op deze lijst staan de 10 beste schrijvers onder de 40 volgens 27 recensenten. Mooie cijfers, maar wat is de waarde van het lijstje?

De top 10
De top 10

Deze vraag stelt de redactie zichzelf ook. Is het niet slechts een momentopname en zijn er schrijvers die ook genoemd moeten worden? Heeft een debutant wel genoeg gewicht om naast Dimitri Verhulst, die al een hele rij spraakmakende boeken heeft gepubliceerd, genoemd te worden? Vragen voor literaire critici, uitgevers en schrijvers en bemoeiers, want dit zijn vragen waar we ons niet mee bezig hoeven te houden.

Wij mogen ons laten verrassen door de namen in de top 10 om de volgende keer toch dat boek van Gustaaf Peek of Christiaans Weijts mee te nemen. Om maar ’s aan de Vlaming te beginnen. Om Esther Gerritsen en Annelies Verbeke, de twee meest eigenzinnige schrijfsters uit het rijtje, te proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s