Rachel Ward – De chaos

Deadline was het eerste boek van Rachel Ward. De chaos is het tweede deel dat in het Nederlands verschijnt. In juni van dit jaar verschijnt het laatste deel in het Engels.

Naar recensie
Naar recensie
Het is 2026. Adam is de zoon van Jem uit het eerste boek en heeft dezelfde gave of vloek. Hij ziet in de ogen van mensen wanneer ze sterven. Anders dan bij zijn moeder voelt hij ook hoe ze sterven.
Sarah is 17 jaar. Ze wordt geplaagd door nachtmerries waarin haar kind wordt afgenomen door een man die daarna in het vuur verdwijnt. In deze man herkent ze Adam.
Adam ziet aan de sterfdatum van veel mensen dat er op 1-1-2027 een ramp staat te gebeuren en probeert hier bekendheid aan te geven.
Als je niet afhaakt na dit bizarre gegeven wacht je een goed geschreven verhaal, waarin de hoofdstukken van perspectief wisselen tussen Adam en Sarah. Dat wisselende perspectief geeft het verhaal veel vaart en spanning mee. Ward zet beide karakters vol overtuiging neer en hun twijfels, angsten en hoop zorgen ervoor dat je een paar uur volledig verdwijnt in het Londen van 2027.
In deze blogs probeer ik altijd zo weinig mogelijk over de inhoud te vertellen omdat je dan hetzelfde krijgt als een achterflap waarin ten koste van het leesplezier te veel prijs wordt gegeven.
Toch wil ik even kwijt dat wanneer de ramp inderdaad plaatsvindt ik me enigzins ongemakkelijk voelde. Dit leek erg op de gebeurtenissen in Japan waardoor de beschrijving van het schudden van de aarde en het aanstormende water extra huiveringwekkend werd.
 

Interview met Rachel Ward op Leesfeest.nl.

Uit de nieuwsbrief van Lemniscaat van 27 mei 2011:

Deadline wint de KJV-prijs voor beste jeugdboek KJV
Afgelopen zondag won Deadline van Rachel Ward de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor het beste jeugdboek in de categorie 14-16 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s