Griezelige Michael Koryta

Griezelig goed
Griezelig goed

Een verrassende Koryta omdat ik hem kende van sterke thrillers rond Lincoln Perry, privé-detective met een duistere kant. Koude rivier is een bovennatuurlijke thriller, zoiets als Stephen King of Dean Koontz schrijven. Van Koontz heb ik nog nooit iets gelezen, van King wel. Het is Koryta’s eerste uitstapje naar dit genre en de uitspraak van Dennis Lehane op de voorkant van het boek dat Koryta kan tippen aan King, lijkt nog wat voorbarig.

Hoofdpersoon is een filmmaker met een gemankeerde carrière en een relatie waar hij zelf uitgelopen is. Hij verdient zijn geld met het maken van films van begrafenissen. Een redelijk gat in de markt want mensen gaan dood en achterblijvers willen de begrafenis nog wel ’s in alle rust terugzien. Dan krijgt hij het aanbod om een film te maken over het leven van een man die op sterven ligt. Deze man is rijk geworden met bronwater. Een oude fles met bronwater zorgt voor hallucinaties. Zoals een trein met als enige passagier een man met een bolhoed en een kwaadaardige uitstraling. Of broeierige scènes uit het verleden van de rijke man die langzaam duidelijk maken wat er jaren geleden gebeurd is. De hoofdpersoon wordt langzaam meegezogen in de duistere gebeurtenissen die eindigen in een waar pandemonium op het eind van het verhaal. Zelf werd ik wat minder meegezogen maar Koryta kan wel schrijven en Koude rivier krijgt van mij 3 sterren voor de 3 haren die in mijn nek overeind gingen staan bij het lezen van de enge passages.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s