De wachters, een psychologisch spookverhaal

De wachters
Meer informatie

Andrew Pyper is een Canadees en de lange donkere winters inspireren hem waarschijnlijk om zijn thrillers de nodige horrorelementen mee te geven.
De wachters is een spookverhaal en een psychologische roman ineen. De kwalificatie literaire thriller op de voorkant van het boek is, ondanks de nodige lijken, een beetje onzin want echt spannend wordt het niet.
Toch is het een aanrader voor griezelliefhebbers die wat meer willen want Pyper heeft een sterk verhaal geschreven over vriendschap en het kwaad in de mens. Bovendien is Pyper een schrijver die uitblinkt in het gebruik van bovennatuurlijke elementen in thrillers.

Het leven van vier 16-jarige vrienden verandert op de dag dat een nieuwe, mooie muzieklerares op hun school verschijnt. Als zij spoorloos verdwijnt denkt Ben, een van de vrienden, te weten wie daar verantwoordelijk voor is. Ben woont tegenover een verlaten huis dat een kwalijke reputatie heeft. Ze ontvoeren de vermoedelijke dader en willen hem tot een bekentenis dwingen in de kelder van het huis waar Ben de man en de lerares naar binnen heeft zien gaan. In het huis waart de kwaadwillende geest van een jongen rond. De confrontatie met de dader en het huis wordt een confrontatie met het kwaad in het het huis en in hunzelf. Na deze gebeurtenissen vertrekken drie van hen, alleen Ben blijft achter en houdt de wacht door het huis in de gaten te houden.

Na jaren krijgt de 40 jarige Trevor bericht dat Ben zelfmoord heeft gepleegd. Hij keert terug naar zijn geboorteplaats en het gruwelijke verleden. Trevor is een verteller met de nodige zelfspot die onlangs te horen heeft gekregen dat hij de ziekte van Parkinson heeft. Hij onthult ons de gebeurtenissen van al die jaren geleden. Een geschiedenis die zich lijkt te herhalen, het huis blijkt nog even kwaadaardig.

Rest me alleen nog de vraag waarom iemand een huis binnen gaat waar het spookt. En ook nog in het donker. Ik kreeg al kippenvel bij het lezen, maar ik ben waarschijnlijk niet zo’n held.

Een interview met Andrew Pyper over De wachters en meer tips voor griezelliefhebbers:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s