Zomeravondfilm II

Luther
Meer informatie

Idris Elba speelde in de formidabele tv-serie The Wire de rol van Stringer Bell, een intelligente drugsdealer die zijn illegale handel voorziet van een businessplan. Zijn indrukwekkende fysiek en ingehouden spel maakten nogal wat indruk en daarom was mijn verrassing groot toen ik zag dat hij de hoofdrol speelt in Luther, een politieserie van de BBC.

Op IMDB krijgt de serie een waardering van 8,6 en laat dat nu eens volledig terecht zijn. Want…
Luther is een gedreven en intuïtieve politieman met privéproblemen en een explosief karakter. Alle cliché’s over politiemensen die hun eigen weg gaan, ondergedompeld worden in het kwaad e.d. worden hier uit de kast gehaald, maar in een strakke regie en sterke beelden ontwikkelt de serie zich tot een van de beste politieseries van de laatste jaren. Eén die ver boven de “gezelligheid” van veel Britse misdaadseries uitstijgt. Ondanks de cliché’s is de serie modern, fris en origineel.
Idris Elba is een genot om naar te kijken, zijn spel en verschijning maken Luther bijna aanraakbaar, een soort van 3D in je huiskamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s