Thank you very much

klik voor een groter geheel

Vanmorgen vroeg was ik druk in de weer met een kwast en verfroller om deurtjes op zolder in de kleuren terra en silhouette te zetten. Opeens was daar een liedje uit een ver verleden in mijn hoofd.
Die oplosmiddelen in de verf maken nog ’s wat los, voor ik het wist liep ik te zingen. Zolang dat op zolder gebeurt en er niemand thuis is, kan dat weinig kwaad.

Dus daar ging ik: Thank you very much for the eentie eion, thank you very much, thank you very very much“. Een nummer uit 1968 van The Scaffold en de eerste single die ik kocht van m’n zakgeld. Op het hoesje staan m’n initialen maar ook de naam van mijn jongste zus in een poging zich de single toe te eigenen.

Tijdens het zingen begon ik me af te vragen wat ik na al die jaren eigenlijk aan het zingen was, want ik zong maar wat. Eentie eion, wat was dat in vredesnaam? De kwast moest even wachten en achter de pc kwam ik er al snel achter dat het Aintree Iron moest zijn. Maar wat was dat? Een strijkijzer van een in Engeland bekend merk?

Op m’n zoektocht las ik dat de zanger Mike McGear de jongere broer van Paul McCartney is en dat Brian Epstein de manager van The Beatles in Aintree woonde. Epstein was homoseksueel, een poof en dat rijmt op Iron hoof, vandaar Aintree Iron. McGear ontkent op dezelfde pagina dat dit het geval is en wenst ons veel succes met het raden naar de betekenis.

Terwijl ik tevreden weer naar de zolder klom, schoot me dat andere nummer van The Scaffold te binnen: “We’ll drink a drink a drink to Lily the pink a pink a pink“. Al net zo’n meebruller en net zo merkwaardig. Volgens mij zaten die jongens van The Scaffold vroeger ook veel in de oplosmiddelen.

Dit alles brengt me wel op de volgende vraag want ik ben nieuwsgierig van aard. Wat was jouw eerste single eigenlijk, of eerste iTunes-download want dat kan ook natuurlijk.

Hieronder beide nummers op YouTube. De mooie jongen is de broer van Paul McCartney. Kijk vooral even naar Lily the Pink, lijkt verdorie wel een sketch van Monty Python.

Lily the Pink

Thank you very much

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s