Tip vd Mnd: Jenny Valentine

Klik voor de catalogus
Klik op Jenny voor de catalogus

In een interview vertelt Jenny Valentine dat iedereen zich een bepaalde periode uit zijn of haar jeugd het beste herinnert. Voor haar is dit de periode toen ze 15, 16 jaar was en dat daarom haar hoofdpersonages ongeveer net zo oud zijn. Daarmee schrijft ze niet alleen voor de Young Adult, haar boeken zijn voor iedereen een plezier om te lezen.
Voor het debuut Op zoek naar Violet Park ontving ze de Guardian Children’s Fiction Prize.

Valentine weet in een heldere stijl, met de nodige humor, kleine verhalen neer te zetten die nog lang blijven hangen. Inspiratie voor haar verhalen haalt ze uit haar eigen leven, haar groot-ouders en haar biologische winkel waar excentriekelingen en alledaagse types een mooi palet vormen.

De personages zijn bepaald niet alledaags en de ingenieuze verhaallijnen hebben een onnadrukkelijke spanning waarin verlies, vrijheid, zoeken naar je identiteit en natuurlijk de liefde belangrijke thema’s zijn. Door de optimistische toon zijn de verhalen ontroerend maar verre van sentimenteel. Dat maakt de boeken verrassend.

Jenny Valentine is een origineel auteur, een schrijfster om te koesteren en als lezer kijk je uit naar haar volgende boek.  Bovendien is ze een leuk mens, kijk maar naar het onderstaande interview.

Ps.
Even wat administratie; dit is onze 200e blog sinds het begin op 1 februari 2010. Dat betekent dat er elke 3 dagen een nieuw blog verschijnt. In totaal is het blog op dit moment 17.433 keer bekeken, dat is 29 keer per dag. Meest bekeken blog is deze.
Dat verdient wel een bescheiden blingbling plaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s