Herfstige films I: Irene Huss

Irene Huss
Naar catalogus

Het valt niet mee om origineel voor de dag te komen in het leven.
Hoeft misschien ook niet, maar om Irene Huss de nieuwe Wallander te noemen (zie Bol.com) is een vermoeiend voorbeeld van laat-ik-ook-‘s-wat-zeggen.

Irene Huss is vooral Irene Huss, een bijna 40 jarige inpecteur met een zwarte band in jiu-jiutsu, twee puberende dochters en een kokende man. Huss is de creatie van Helene Tursten. Haar boeken ken ik niet, maar de zes verfilmingen zijn bijzonder sterk. Met Angela Kovács als Huss kan Tursten in ieder geval meer dan tevreden zijn.
Zij is bekend van haar rol in Wallander (dat dan weer wel) waarin ze Ann-Britt Höglund speelt. In Irene Huss is ze prachtig als zelfverzekerde politievrouw, kwetsbare echtgenote en onzekere moeder.
De scènes met het gezin zijn dan ook de krenten in de pap in deze sfeervolle serie waarin enkele bijrollen voor de komische noot zorgen. Zo speelt de plotseling verschenen snor van Fredrik voor de nodige hilariteit en is oud-gediende Jonny altijd goed voor een paar politiek incorrecte opmerkingen.  Een aanrader voor stormachtige herfstavonden.

Plotse snor
Plotse snor

Een trailer, in het Zweeds maar het geeft een idee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s