Tip vd Mnd: Michael Robotham

 Michael Robotham
Alle titels

Op de website van Michael Robotham staat dat hij meestal in zijn pit of despair te vinden is, een kelderkantoor in zijn huis vlakbij het strand in Sidney. In die put van wanhoop werkt hij om de extravagante leefstijl van zijn vrouw en dochters te onderhouden. Dat moet geen probleem zijn want voordat hij zich stortte op de thriller was Robotham journalist en ghostwriter voor politici, popsterren en anderen die graag hun belangwekkende leven op papier zagen (o.a. Lulu en Geri Halliwell). Van die “autobiografiën” zijn meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Gelukkig houdt hij het nu alleen bij thrillers want zijn serie rond psycholoog Joe O’Loughlin is van hoog niveau. Over het vierde deel Boetedoening schreven we eerder op dit blog.

Het eerste boek met O’Loughlin is meteen raak. In De verdenking wordt hij verdacht van moord op een voormalige patiënte van hem. Hijzelf is ervan overtuigd dat een andere patiënt de dader is en probeert zijn onschuld te bewijzen terwijl hij er alles aandoet om uit handen van de politie te blijven. Alles is goed in dit boek, een spannend plot, overtuigende personages en een aangename humor.

In het tweede boek, Het verlies speelt politieman Vincent Ruiz de hoofdrol en is O’Loughlin ietwat op de achtergrond, maar weer sleept Robotham je mee.

Met O’Loughlin en Ruiz heeft Robotham een geweldig duo geschapen. Een duo dat niet ongeschonden door de serie komt doordat de misdaad onverbiddelijk hun privésfeer binnenkruipt.

In het pas verschenen De afrekening laat Robotham een andere kant van hem zien. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Irak waar een journalist op het spoor komt van een grootschalige financiële fraude. Het leven van een journalist in een land dat dreigt te bezwijken onder geweld en corruptie wordt haarscherp neergezet door voormalig journalist Robotham. Het plot is ingewikkeld maar in de handen van deze schrijver even duidelijk als nagelbijtend spannend.

Michael Robotham over zijn laatste boek The Wreckage (De afrekening)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s