Aha, een bibliothecaresse als hoofdpersoon

Buurtwacht
Buurtwacht

Ik was de eerste betaalde assistente van de hoofdbibliothecaris van de stadsbibliotheek van Milford en maakte een bliksemcarrière. Onder mijn beheer en tot op de dag dat ik werd gearresteerd namen het aantal leden en het aantal uitgeleende boeken sterk toe en verbeterde het interbibliothecair leenverkeer“.

Deze zinnen komen uit Buurtwacht, een aardige psychologische thriller van Cammie McGovern. Afgezien van dat stukje over de arrestatie zou je het zo kunnen gebruiken bij een sollicitatie in de bibliotheek.

Eerlijk gezegd is de verbetering van het interbibliothecair leenverkeer een belangrijke reden om dit boek te noemen op dit blog. Er staan nog meer behartenswaardige zaken over ons vak in het boek. Voor degenen die zich altijd  afvroegen of onze seksuele moraal in een haarknotje zit.

In de pers heette ik ‘de moordende bibliothecaresse’. Eén krant beschreef me als een ‘victoriaanse vulkaan’, alsof het beroep van bibliothecaresse nog steeds een weerspiegeling is van je seksuele moraal, wat natuurlijk een belachelijke, ouderwetse gedachte is…..we vinden het vooral prettig om dienstbaar te zijn en dat definieert een bibliothecaresse, niet onze bijziendheid of ons seksloze knotje“.

Wil je een echte recensie lezen dan kan dat op VrouwenThrillers.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s