Holly is Solace

Naar The Siobhan Dowd Trust

Haar verleden ligt voor haar en ze kan niet meer terug staat er op de omslag. Het is eigenlijk zo’n zin waarvan je denkt huh, hoe bedoel je?. Toch geeft het goed weer wat er in dit boek gebeurt.

Holly Hogan is 15 jaar en woont in een gezinsvervangend tehuis in Londen tot ze geplaatst wordt bij een kinderloos echtpaar. In een kast vindt ze een blonde pruik. Als ze die opzet voelt ze zich zelfverzekerd en sexy en noemt ze zichzelf Solace. Ze besluit om op zoek te gaan naar haar moeder die in Ierland woont. Tijdens de roadtrip die volgt wordt Holly’s verleden langzaam duidelijk en hoe ze in haar fantasie dat tragische verleden heeft gepimpt. Siobhan Dowd doet dit door de gedachten en emoties van Holly en Solace weer te geven, zodat je meegesleept wordt op deze roadtrip waarin het verleden Holly inhaalt.

Siobhan Dowd  schreef vier jeugdboeken die allemaal bekroond zijn, voordat ze overleed in 2007 op 47 jarige leeftijd. Enkele dagen voor ze stierf stichtte ze de Siobhan Dowd Trust, dat zich inzet voor schrijf- en leesbevordering onder achtergestelde kinderen. Je zou willen dat die jongeren haar boeken lezen, want het zijn prachtige verhalen. De Weg is het laatste boek dat van haar verschenen is in het Nederlands.

Een overzicht van haar boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s