Tip vd Mnd: Uitgeverij Signatuur

Naar de website van Signatuur
Naar de website van Signatuur

Uitgeverij Signatuur kennen we van de Millennium-trilogie van Stieg Larsson, Åke Edwardsons serie rond somberman en inspecteur Erik Winter, maar ook van het vrolijke De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween. Dat zijn titels om je lekker in te verliezen, maar de uitgever geeft nog veel meer moois uit.

De laatste jaren bouwt Signatuur aan een prachtige reeks romans die ze De Grote Verhalenvertellers noemt. En dat is precies wat je krijgt, Grote Verhalen.

Overzicht auteurs
Overzicht auteurs

Over het joodse milieu in Charles Lewinsky’s Het lot van de familie Meijer.
Over Jasper Dean die  ons in Een fractie van het geheel van Steve Toltz meeneemt op een tragikomische reis achter familiegeheimen aan.
Of neem Rolf Lapperts Naar huis zwemmen en Skippy tussen de sterren van Paul Murray, twee meeslepende en onthutsende romans die beide dit jaar Tip vd Mnd zijn geweest.
Het lied van leven en dood van Marcelo Figueras, een episch liefdesverhaal in Pategonië met een reus als een van de personages.
Maar er is nog veel meer. De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón, Richard Russo’s Brug der zuchten , Wolf Hall van Hilary Mantel en Het ijzig hart van Almudena Grandes.

Signatuur zoekt voor ons de hele wereld af naar schrijvers die lijvige romans schrijven die je meenemen in een groots en meeslepend verhaal. Hopelijk gaan ze daar nog heel lang mee door.

Een overzicht van de Grote Verhalenvertellers in de collectie van de Friese bibliotheken vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s