Tip vd Mnd: Anne-Gine Goemans

Naar website van Anne-Gine
Naar website van Anne-Gine

Anne-Gine Goemans neemt de tijd om een roman te schrijven.

Ziekzoekers, haar debuut waar ze de Anton Wachterprijs mee won, kwam in 2007 uit. Glijvlucht verscheen eind 2011, maar is volledig het wachten waard geweest. Een prachtig verhaal over de 14 jarige Gieles, zijn verliefdheid op Meike, de afwezigheid van zijn moeder en de ganzen die moeten zorgen dat zijn moeder nooit meer naar Afrika gaat.
Daarover verscheen eerder een recensie op dit blog.

Ziekzoekers speelt in de bollenstreek waar Roelof Zeevoet zijn vader opvolgt die een succesvol internationaal bollenbedrijf leidde.
Nietsnut Roelof  lijkt daar niet de meest geschikte persoon voor te zijn.
Ziekzoekers scheiden de gezonde bollen van de zieke. Zo lijkt Goemans haar personages aan een strenge maar liefdevolle blik te onderwerpen.

Beide romans spelen zich af in het Nederlandse polderlandschap. Het landschap dat meer schrijvers als Gerbrand Bakker en Franca Treur inspireert tot het schrijven van mooie verhalen. Je kunt bijna spreken van polderromans als op zich staand genre. Een omgeving waar een bijna ouderwets soort Nederland achtergrond is voor verhalen over herkenbare Nederlandse families en waar de grotestadsproblemen ver weg lijken. Anne-Gine Goemans is in ieder geval een aanwinst voor ons polderlandschap met haar verhalen, heldere stijl en humor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s