Jonathan Tropper: Het boek van Joe

Naar catalogus
Naar catalogus

Joe is 17 jaar geleden uit Bush Falls vertrokken om nooit weer terug te keren. Hij heeft een bestseller geschreven over zijn jeugd waarin hij afrekent met de bevolking met hun basketbal-religie en homofobie.
Als zijn vader na een beroerte in coma raakt, gaat hij toch terug naar de plaats waar hij zijn jeugdliefde achterliet. Al snel krijgt hij een milkshake over zich heen en een pak slaag van ellendeling Sean.

Wat volgt is een terugblik op het jaar 1986 en zijn vriendschap met Wayne en Sammy. Zijn seksuele obsessie voor de moeder van Sammy en zijn liefde voor Carly en de confrontatie met familie, vrienden en vijanden

In het programma 24 uur van Wilfried de Jong vertelde Jochem Myjer over zijn voorliefde voor romkoms, romantische komedies, en feelgood-movies. Zelf vindt hij zich een pleaser om zijn publiek even een paar uur alles te doen vergeten.

Mocht Myjer ’s een keer rustig op de bank kunnen zitten dan zijn de boeken van Jonathan Tropper een aanrader voor hem, een geschreven variant op de feelgood-movies. Ik ken in ieder geval geen andere schrijver die humor en ontroering en levensechte personages zo verbluffend neer kan zetten als Tropper. De man schrijft boeken om van te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s