Crossed, deel twee van de Matched-trilogie

Naar catalogusNa Matched is Crossed het tweede deel van de toekomst-trilogie van Ally Condie.
Zoals dat gaat in een tweede deel wordt het verhaal verder uitgewerkt maar is het wachten op het afsluitende derde deel. Alsof je moet overstappen in Amersfoort en de trein naar Amsterdam niet klaar staat. Sta je maar wat op het perron.

Hoofdpersonen Cassie en Ky bevinden zich beiden buiten de Unie na hun hartverscheurende afscheid in Crossed. Ze zijn op zoek naar elkaar. Halverwege het verhaal vindt de hereniging plaats in het Reliëf. De plaats waar Cassie de Opstand hoopt te ontmoeten om zich aan te sluiten bij het verzet tegen de Unie. Als ze elkaar sneller vinden dan verwacht, weet je dat ze elkaar ook weer los zullen laten.

De toon in Crossed is anders dan in het beklemmende Matched, maar weer blijkt Condie een van de betere fantasy-schrijvers. Ze schroomt niet om poëzie een belangrijke plaats te geven in het verhaal en de gedachten van Cassie en Ky, die afwisselend een hoofdstuk krijgen, slepen je mee het verhaal in.
Door de afwisseling blijkt dat ondanks de wederzijdse liefde, beide een eigen weg hebben te bewandelen.

Hoe dat verder gaat zullen we pas in november weten als het afsluitende deel verschijnt. Ik durf het wel aan om te voorspellen dat we er met dit laatste deel een prachtige trilogie bij hebben, die bovendien binnenkort verfilmd gaat worden. Voor liefhebbers van o.a. de Hongerspelen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s