Verniel eens een boek!

Wild Flowers, door Su Blackwell

Nu iedereen zijn boekenkast opruimt en in plaats van papieren boeken een e-reader aanschaft, wordt het tijd een andere bestemming te zoeken voor al dat overtollige papier 😉  Zonder gekheid, er zijn altijd boeken die overbodig zijn en die zelfs in de kringloopwinkel geen kopers trekken. Bovendien schaffen bibliotheken net zoveel boeken af als aan, anders is hun huisvesting al gauw te krap. Er is dus voldoende materiaal voorhanden voor wie zich creatief wil uitleven en niemand hoeft zich schuldig te voelen als er een paar boeken opgeofferd worden voor de kunst.

Op internet circuleren veel afbeeldingen van prachtige boekenkunst. Een aantal daarvan zijn verzameld op dit Pinterestprikbord.

Klik op de afbeelding voor boekenkunst

 

Bekende boekenkunstenaars zijn bijvoorbeeld Brian Dettmer en Su Blackwell.
Maar het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Deze boekenegels kunnen zelfs door kinderhanden gemaakt worden:

Egels

Zijn er onder de lezers van dit blog creatievelingen die ook wel eens een eigen of afgeschreven bibliotheekboek omgevormd hebben tot een kunstwerk(je), of die boeken hebben gebruikt om er gebruiksvoorwerpen van te maken? Of zijn er die naar aanleiding van deze voorbeelden geïnspireerd zijn geraakt en meteen mes en schaar pakken? Laat ons het resultaat zien! We plaatsen de foto’s graag op ons Suderblog en wie meerdere kunstwerken heeft kan ook een afspraak maken om ze te komen exposeren. Misschien met een demonstratie? We stellen graag onze overtollige boeken beschikbaar..

Reageren? Dat kan onder dit blogbericht of via mail.

 

Brian Dettmer beantwoordt vragen over zijn werk:

9 gedachten over “Verniel eens een boek!

    1. Bedankt voor de aanvulling! Die Tumblr ga ik eens goed bekijken en de Pinterestpagina ermee aanvullen.
      Groeten, Annelies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s