Twist and turn

Naar catalogus
Naar catalogus

Stephen King verzucht op de voorkant waarom hij Linwood Barclay niet eerder heeft ontdekt. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Kijk niet weg is een perfecte en goed geschreven thriller die je tot de laatste pagina’s in de greep houdt.

Journalist David Harwood probeert zijn vrouw wat op te vrolijken met een bezoekje aan een pretpark.  Daar vrolijk je mij niet mee op, maar David hoopt dat het zijn vrouw goed zal doen, omdat ze de laatste weken gedeprimeerd rondloopt.
Eenmaal in het pretpark verdwijnt hun zoontje van vier, die vrij snel weer boven water komt. Dan blijkt zijn vrouw onvindbaar. In het thrillergenre ben je als man zwaar verdacht als je vrouw verdwijnt. Harwood denkt een goed verhaal te hebben maar dat verkruimeld als oude cake. Net als Harwood denk je voortdurend wat is er in vredesnaam aan de hand?

Meer vertellen is de pret bederven, maar het is goed om te weten dat Barclay in Kijk niet weg een achtbaan aanzet waar verraderlijke bochten en enorme loopings je aardig heen en weer doen schudden in je leesstoel. Twist and turn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s