Tip vd Mnd : Arjen Lubach

Naar catalogus
Naar catalogus

Bij sommige mensen lijkt het talent geen grenzen te hebben.
Neem Anna Drijver, ze kan acteren, schrijven en zingen. Haar mannelijke tegenhanger is Arjen Lubach, programma-maker voor radio en tv, muzikant, schrijver en Groninger, al is dat laatste is geen talent maar wel mooi meegenomen.

De vergelijking tussen Drijver en Lubach lijkt misschien wat vergezocht, maar als schrijver hebben ze  de nodige overeenkomsten.
Hun hoofdpersonages zijn twintigers die zoekende zijn. Beide schrijvers nemen ons mee op een zoektocht in een heldere toegankelijke stijl. Een vlotte stijl, maar het verhaal is wars van lichtvoetigheid. Lubach toont zich een meester in het vertellen van licht melancholische verhalen met de nodige humor, die niet persé in een happy end eindigen.

Na het verrassende Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend en Bastaardsuiker won Lubach met Magnus de Dioraphte Jongerenliteratuurprijs.

In de komende Nieuwsbrief gaat de prijsvraag over Arjen Lubach. Als u meedoet maakt u kans op zijn boeken, die op ons verzoek door hem zijn gesigneerd. U kunt ook meedoen via onze website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s