Lessen in mediawijsheid

Naar catalogus
Naar catalogus

De bibliotheek probeert ons al jaren met lezingen en speciale weken mediawijs te maken en dan vooral te waarschuwen voor het gemak waarmee wij ons hebben en houwen op internet gooien. Misschien zou de bibliotheek kunnen volstaan met een ruime aanschaf van de boeken van Charles den Tex.

Den Tex zit altijd bovenop de actualiteit en net als in vorige thrillers van zijn hand spelen de mogelijkheden van internet, mobiele telefonie en identiteitsdiefstal een rol in De vriend.

Den Tex schrijft in korte zinnen, waar je even aan moet wennen, maar die goed passen bij het verhaal van slimme criminelen en ingewikkelde complotten. Emma werkt voor de Amsterdamse recherche als tolk bij het afluisteren van Kroaten die een aanslag aan het voorbereiden zijn. Niets is wat het lijkt en Emma komt in de problemen als haar vriend op het toneel verschijnt.

De vriend staat niet strak van de spanning maar zelfs een minder strakke Den Tex is altijd nog een Den Tex en daar hebben we er echt maar eentje van in Nederland. Lekker voor op het strand, zonder wifi of mobiel bereik.

Een gedachte over “Lessen in mediawijsheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s