Bitter vocht

Bitter vochtHet boek ‘Bitter vocht’ van de Nederlandse journaliste Annet de Jong kreeg lovende recensies (zoals deze), en aangezien de korte inhoud mijn nieuwsgierigheid prikkelde ben ik toch maar weer eens een ‘vrouwenthriller’ van eigen bodem gaan lezen.

Het verhaal in het kort.
Franka, succesvol advocate en workoholic, is door haar vriend naar een kuuroord in Zeeland gestuurd om daar onder het sapvasten eens rustig over hun relatie na te gaan denken. Ze is niet van plan zich veel met haar lotgenoten te gaan bemoeien. Na een paar dagen is het uit met de rust. Een van de gasten overlijdt en Franka gelooft niet in de natuurlijke dood die de arts vaststelt. Ze gaat op onderzoek uit en merkt al gauw dat niet iedereen daar blij mee is.

De hoofdstukken dragen de namen van edelstenen. In het kuuroord, Villa Rozenkwarts, krijgt iedere gast een kamer met de naam van de edelsteen die het beste bij hem of haar past. Achterin het boek krijgen we een lesje in de betekenis die aan de stenen wordt toegekend.

De geslaagde mix van ouderwets detectivewerk à la Agatha Christie, een scheutje relatieproblemen, een paar actualiteiten zoals mislukte cosmetische ingrepen en transgenderoperaties, op smaak gebracht met een mespuntje bovennatuurlijke zaken houdt de aandacht gevangen. Het verhaal loopt als een trein.

Kortom, ik geloof dat ik nu maar eens op zoek ga naar haar voorgaande boeken.
Vuurkoraal was het veelbelovende debuut van Annet de Jong. Van dit boek werden in korte tijd niet alleen meer dan 10.000 exemplaren, maar ook de filmrechten verkocht.

Bekijk ook het weblog van Annet de Jong, met meer recensies en info over haarzelf en haar boeken.
Wie nieuwsgierig is geworden kan het boek hier reserveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s