Een vakantie om niet snel te vergeten

Naar catalogus
Naar catalogus

In Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht liet Mark Haddon zien hoe goed hij in het hoofd van een 15-jarige autistische jongen kon kruipen. In Het rode huis kruipt hij in het hoofd van zeven personages en doet dit zo goed dat je een week lang logé bent in hun vakantiehuis.

Broer en zus Angela en Richard hebben al jaren weinig contact. Na het overlijden van hun moeder nodigt Richard Angela en haar man en drie kinderen uit voor een vakantieweek in een huis in Wales. Zelf komt hij met zijn tweede vrouw en stiefdochter.

Een week lang wervelt Haddon door de hoofden van de zeven personages waarbij vooral de gedachten van de pubers ontzettend knap beschreven zijn. Hij laat de taal meegolven en dat zorgt voor een enorm spannende roman waarin eigenlijk niks meer gebeurt als in ieder ander “normaal” gezin. Na een week vol confrontaties, kleine openbaringen en onbegrip gaan beide gezinnen weer naar hun eigen huis.
Zelf pak je ook je spullen in, maar Richard, Louisa en Melissa en Angela, Dominic, Alex, Daisy en Benjy blijven op de terugreis nog lang bij je. Een vakantie om niet snel te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s