Tip vd Mnd: Varg Gyllander

Eerst even dit:
Waarom zou je aandacht besteden aan de Scandinavische thriller als half Nederland er al verslingerd aan is?

klik voor groter
klik voor groter


Juist daarom en omdat binnenkort het vijfde deel uit de Serie Q van Jussie Adler-Olsen en het derde seizoen van The Killing verschijnen.

Om wat wijs te worden uit het enorme aanbod Scandinaviërs hebben we een poster (links) en een document (hieronder) gemaakt met al ons bekende Scandinavische thrillerschrijvers. Om uit te printen en aan de boekenkast te hangen :-).

Download hier het Word-document:  Scandinavische thrillerschrijvers

 

En dan nu Varg Gyllander:

Naar catalogus
Naar catalogus

Varg Gyllander heeft niet stil gezeten in zijn leven. Dat levert een merkwaardig rijtje beroepen op. Hij is docent geweest, kok en marineofficier. Zijn huidige baan is  persvoorlichter bij de Zweedse recherche persvoorlichter én schrijver van een drietal thrillers rond Ulf Holtz en Pia Levin. Daarvan is het eerste boek nu vertaald.

In thuisland Zweden en Denemarken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht wat geen verbazing hoeft te wekken, want met Gyllander hebben we er weer een prettig spannende Zweed bij.

Ulf Holz is technisch rechercheur en wordt in het begin van het verhaal geconfronteerd met het lijk van een jonge vrouw. Holz ziet een connectie met twee andere lijken en ontrafelt langzaam de bizarre achtergrond van deze moorden. Zoals gebruikelijk in Zweedse thrillers speelt het privéleven van Holz een grote rol in het geheel en daarmee schetst Gyllander een sympathieke maar ietwat eenzame man, die na de dood van zijn vrouw maar moeizaam vooruit komt. Het wachten is op de twee andere titels om te kijken of Holz een blijvertje is. Van ons mag hij.

Boektrailer van zijn laatste in het Zweeds verschenen boek:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s