Vijftig Tinten, meer dan seks alleen

Je kunt er niet omheen, de trilogie Vijftig Tinten van E.L. James is hot! Letterlijk en figuurlijk…
Niet echt mijn genre, maar ik had er al zoveel over gehoord dat ik vond dat ik ze eigenlijk wel moest lezen. Al was het maar om erover te kunnen bloggen!

Vol verwachting begon ik dan ook in het eerste deel, Vijftig Tinten Grijs.
Ik moet zeggen, mevrouw James heeft een aantrekkelijke manier van schrijven. De personages worden erg goed neergezet, ik kreeg gewoon het idee dat ik ze kende. Maar ze is wel gedetailleerd, en daar moest ik even aan wennen…

Oké, ik wist natuurlijk van te voren dat er seks in voor ging komen, maar dit vond ik best heftig. Ik heb het boek na hoofdstuk zes even aan de kant gelegd, omdat ik behoorlijk twijfelde: wil ik dit wel lezen? Na twee weken heb ik het toch weer opgepakt, ik moet toegeven dat ik echt wel nieuwsgierig was naar hoe het verder zou gaan. En daar ben ik erg blij om! Voor ik het wist was het boek uit en zat ik enorm te balen. Balen omdat ik deel twee niet in huis had! Wie had dat gedacht.

In deel één leer je vooral Ana Steele kennen, die halsoverkop verliefd wordt op miljonair Cristian Grey. Meneer Grey blijkt echter een gecompliceerd mannetje dat nog nooit een normale relatie heeft gehad. Ana doet haar best hiermee te leven, maar zal ze dat volhouden?
Het tweede deel, Vijftig Tinten Donkerder sleept je meteen weer in sneltreinvaart mee door het roerige bestaan van Cristian en Ana. We leren ze steeds beter kennen en daarmee ook begrijpen. En, hoe kan het ook anders, zodra je deel twee uit hebt zit je te popelen om het derde en laatste deel te pakken om te weten te komen hoe het nu afloopt.

Het laatste deel, Vijftig Tinten Vrij zit bomvol verrassende wendingen en de spanning wordt lekker opgevoerd. Een afgunstig typetje, dat we kennen uit de vorige boeken, doet zijn uiterste best om het leven van Cristian en Ana te verwoesten. Als dat niet lukt richt hij zich op Cristians familie…

Dit laatste boek sluit af met het begin van het eerste boek, maar dan vanuit een ander perspectief. Bijzonder om zo nog weer even herinnerd te worden aan hoe dit hele verhaal ook alweer begon! Deze boeken horen niet alleen bekend te staan om de seks, iedereen mag weten dat James gewoon een erg goede schrijfster is!
En voor wie net als ik baalt dat er maar drie delen zijn, is er dit veelbelovende stukje:
Dat was het…voorlopig.
Heel erg verschrikkelijk bedankt voor het lezen.
E.L.James

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s