Wat te doen als je vader bij de Maffia zit?

Naar catalogus
Naar catalogus

Yep, weer een lekkere YA.

De familie Rispoli uit Chicago heeft een bakkerij en is van Italiaanse afkomst. Eigenlijk weet je dan al dat het foute boel is. Niet dat elke Italiaanse bakker lid is van de Maffia, maar die in Kille woede wel.

Sara Jane Rispoli is 16 jaar, ze bokst, is verliefd en voelt zo nu en dan een oncontroleerbare woede in zich. Als ze na een schoolfeest thuis komt, zijn haar ouders en broer spoorloos en is het huis een puinhoop. Ze komt erachter dat haar ouders haar al die jaren buiten hun criminele activiteiten hebben gehouden, omdat ze een andere toekomst voor hun kinderen willen. De Outfit, zoals de Maffia in Chicago heet, pikt dat niet en er zijn nog andere partijen die achter het geheim van vader Rispoli zitten.

Schrijver Ted Goeglein heeft scenario’s geschreven voor o.a. Tropic Thunder en Dodgeball, beiden met Ben Stiller. Kille woede kan zo verfilmd worden en dan heb je een hele lekker adrenalinefilm met hele lekkere schurken. Om iemand te vinden voor de hoofdrol is een hele uitdaging. Sara Jane heeft ‘ghiaccio furie’, een overerfbare kille woede die de bezitters hiervan een soort Medusa-blik geeft.

Hier en daar vet aangezet, maar over het algemeen gewoon vet. Zeker als je weet dat er nog twee delen komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s