Tip vd Mnd – Criminele vrouwen

Criminele vrouwen
Criminele vrouwen

Voor de liefhebbers van Nederlandse thrillers geschreven door vrouwen zijn het mooie jaren. Simone van der Vlugt, Saskia Noort en Loes Hollander zijn slechts drie van de gevestigde namen die ons thrillerlandschap opfleuren met goed geschreven psychologische thrillers.
Door het succes van dit genre zijn er steeds meer nieuwkomers. Deze maand zetten we drie van die nieuwkomers in het winterzonnetje. Els Kerkhoven, Linda Jansma en Els Ruiters hebben één of meerdere thrillers op hun naam staan en zijn een mooie aanvulling op de “grote” vrouwen.

Linda Jansma heeft al drie thrillers op haar naam staan waarvan Houvast haar laatste is. Anouk van Merwede is dierenarts met een praktijk aan huis. Negen maanden geleden is haar man omgekomen bij een auto-ongeluk. Al snel blijkt er meer achter zijn dood te zitten. In een lekker hoog tempo en met een vernuftig plot, dat aan Charles den Tex doet denken, houdt Jansma de spanning hoog. Compleet met enge kerels uit het voormalige Oostblok.

Els Ruiters is vooral bekend vanwege haar chicklit en de jeugdserie Babysit Babes. “Een hapklare brok voor minder kritische lezeressen” staat er in een recensie. Met Geraakt begeeft ze zich op nieuw terrein en haar thrillerdebuut mag er zijn. Misschien komt het door haar ervaring met de chicklit dat de verhaallijn van rechercheur Ava en haar liefdesperikelen overtuigd. In ieder geval is dit mooi verweven met het spannende plot dat begint met de verdwijning van een meisje. Een schrijfster om in de gaten te houden.

Els Kerkhoven won in 2009 de Libelle Spannende Verhalenwedstrijd. Gifdochters is haar thrillerdebuut en verschilt op een prettige manier van de andere twee. Rosalie is opgevoed door haar oma en als haar tante Hélène komt te overlijden blijkt haar familie de nodige geheimen te hebben. Als man kun je beter een andere vrouw uitzoeken dan iemand uit deze familie. Dat is alles wat ik er over wil zeggen. Nou vooruit, denk aan de tarantula.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s