Scandinavische thriller van een Amerikaan, dat kan ook.

Naar catalogus
Naar catalogus

Met een aanbeveling van Michael Connelly op de voorkant kan je als beginnend thrillerschrijver niet meer kapot. Het wekt wel de nodige verwachtingen en Thompson maakt die met Engelen van sneeuw waar.Het is het eerste deel in een serie rond inspecteur Kari Vaari, die in het hoge noorden van Finland met een gruwelijke moord te maken krijgt. Een mooie Somalische vrouw is op een gruwelijke wijze vermoord en met een racistische leus in haar buik gekerfd, achtergelaten in de sneeuw. Vaari neemt het onderzoek op zich, al heeft men van hogerhand liever dat een meer ervaren rechercheur deze taak op zich neemt. Tijdens het onderzoek blijkt al gauw dat Vaari er persoonlijk bij betrokken is en slaat bij hem de twijfel toe of hij het onderzoek wel voort moet zetten.

Schrijver Thompson woont sinds tien jaar in Finland en hij zet een mooi, maar ook schrijnend portret neer van de Finse samenleving waarin de bewoners de duisternis van de lange winters  bestrijden met alcohol. Bovendien houdt hij je voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen die het onderzoek steeds een andere kant op duwen. Tamelijk origineel in de thriller zijn de theorieën die het onderzoeksteam telkens opnieuw moet opstellen waarin motief en gelegenheid, bijna ouderwets, als een legpuzzel in elkaar gezet worden. De waarheid achter de moord is gecompliceerder dan ze in eerste instantie doet vermoeden.

Verwacht geen stilistische hoogstandjes in deze sterke thriller, maar wel een strak en spannend verhaal. Kortom, een veelbelovend begin van een serie rond de sympathieke Vaari in een ontzettend koud Lapland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s