Serie Q van Jussi Adler-Olsen verfilmd

Het is al wat ouder nieuws dat Serie Q van jussi Adler-Olsen wordt verfilmd. Omdat we nog tot eind mei moeten wachten op deel 5 uit de serie en we de belangstelling voor deze geweldige serie warm willen houden, hebben we even opgezocht wie de rol van Carl Mørck gaat spelen.

Nikolaj Lie Kaas is blij
Nikolaj Lie Kaas is blij met z’n rol

Nikolaj Lie Kaas mag de speurder spelen die liever tegen een scheen schopt dan ja en amen zegt.

Nikolaj Lie Kaas kennen we o.a. uit The Killing III waarin hij als inlichtingenman Mathias Borch prominent aanwezig is naast Sarah Lund. Hiernaast is hij ietwat onherkenbaar, maar zo moet hij er ongeveer uitgezien hebben toen hij het nieuws kreeg dat hij Mørck mag spelen in de verfilmingen.

Het blijft altijd lastig om iemand te vinden die voldoet aan het beeld dat we hebben van de hoofdpersoon uit het boek. Zoveel lezers, zoveel beelden. Dus de vraag is of hij een goede keus is.

In The Killing III overtuigt hij naast de formidabele Sofie Gråbøl en dan moet je toch wel wat in je mars hebben. Hij is wel wat jonger dan de Mørck in de boeken, maar als je bedenkt dat er tien films komen, lijkt dat niet een slechte keus. Rest de vraag of hij overweg kan met de cynische humor van Mørck. Gezien de spaarzame grappen en de flexibele wenkbrauwen in The Killing III mogen we dat met vertrouwen tegemoet zien.

Om een beter beeld te krijgen van Kaas hieronder een foto waarop hij lekker grimmig staat. Meer over de verfilming vindt u op het blog van Kor de Vries, de prima vertaler van Adler-Olsens werk.

Nikolaj Lie Kaar grimmig
Nikolaj Lie Kaas grimmig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s