Is onsterfelijk zijn wel leuk?

Naar catalogus
Naar catalogus

Jessica Khoury schreef in dertig dagen dit verhaal over Pia, een meid van 17. Ze is opgegroeid in een geheim laboratorium ergens in de Amazone en onsterfelijk! De ideeën van de schrijfster over genetische manipulatie en het streven naar perfecte mensen vormen de basis van dit intrigerende boek.

Door genetische manipulatie is Pia onsterfelijk en ze voelt zich in het begin van het verhaal een uitverkorene. Een groot bedrijf zit achter dit laboratorium en wil met het veranderen van het DNA een nieuw mensenras creëren. Pia vindt op een dag een uitweg uit de omheinde compound en ontmoet een jongen op haar stiekeme zwerftocht. Dit is het begin van haar twijfel of ze wel uitverkoren is en of sterfelijkheid niet beter past bij een mensenleven.

Als de liefde tussen Pia en de jongen opbloeit weet je dat de kille wetenschap het af moet leggen tegen het natuurvolk waartoe de jongen behoort. Voor het zover is, zet Khoury geloofwaardige personages neer en verrast ze met een aantal wendingen in het plot die voor de nodige spanning zorgen. STEMPELyabKhoury weet het bovendien aannemelijk te maken dat een meid van 17 in een geheim laboratorium ergens in de Amazone onsterfelijk is gemaakt door megalomane wetenschappers.

Dit alles tegen een groen decor van weelderige planten en tropische hitte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s