Twee zwervers

Kattenliefhebbers wisten het allang: een kat is een bijzonder beest.Voor de kat die in het boek ‘Bob de straatkat’ centraal staat geldt dat wel heel in het bijzonder.

James Bowen is straatmuzikant in Londen. Hij heeft een aantal jaren verslaafd en wel op straat geleefd en woont sinds kort begeleid in een flatje. Op een dag zit er een gewonde en hongerige kater in het trappenhuis. Als hij er na een paar dagen nog zit, neemt James hem mee en verzorgt hij hem zo goed en zo kwaad als dat gaat. Van zijn laatste geld neemt hij hem mee naar de dierenarts en koopt hij kattenvoer. James verwacht dat de kat weer gauw zal vertrekken als hij is opgeknapt, maar Bob, zoals de rode kater inmiddels heet, denkt daar anders over. Zelfs als James naar zijn vaste plekje gaat met zijn gitaar blijft Bob bij hem. En… Bob brengt geluk. Voorbijgangers (vooral vrouwen) zijn vertederd en blijven staan om een praatje met James aan te knopen, wat eerder nooit zou gebeuren. Ook verdient James op straat vele malen meer als Bob bij hem is.

Het valt James niet mee om verantwoordelijkheid te moeten dragen voor een ander levend wezen, maar voor Bob doet hij echt zijn best. Vanwege Bob wil hij zelfs afkicken van de methadon en een regelmatig leven lijden. Ondertussen wordt Bob een hit op YouTube…

Een hartverwarmend verhaal over twee zwervers die elkaars redding zijn!

Een gedachte over “Twee zwervers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s