Van muurbloem tot schrijver tot regisseur

Perks
Perks

Het is een zeldzaam soort, de schrijver die zijn eigen boek verfilmt. Stephen Chbosky waagde zich aan zijn De belevenissen van een muurbloem, het licht autobiografische boek dat eerder besproken is op het SuderBlog. Hij heeft van deze moderne klassieker een ontroerende, humorvolle en warme film gemaakt. Charley is een eerstejaars Highschool-student met een verleden vol psychische problemen. De oorzaak van die problemen blijft lang onder de oppervlakte en waar in het boek de onthulling bijna achteloos in een heel klein zinnetje wordt verteld, pakt Chbosky in de film groter uit in een ontroerende scène.

Logan Lerman is geweldig als de onzekere Charley. Ezra Miller, de kwaadaardige puber uit We have to talk about Kevin, overtuigt als homoseksuele, rebelse student. De grote attractie is echter Emma Watson die laat zien dat haar rol als tovenaarsleerling in Harry Potter ver achter haar ligt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s