Verrassend goeie thriller van Rosamund Lupton

Zusje
Zusje

Als bibliotheekmedewerker moet je een beetje bij blijven, maar soms struikel je wel ‘s. In de Bestsellerlijst van de CPNB staat deze week Zusje van Rosamund Lupton op nummer 4 achter verkoopkanonnen Dan Brown, Khaled Hosseini en Simone van der Vlugt.  
Lupton heb ik helemaal over het hoofd gezien, terwijl het niet zo vaak gebeurt dat een onbekende thrillerschrijfster zo hoog staat. Om het goed te maken heb ik Zusje in twee rukken uitgelezen en kan ik zeggen dat het boek terecht zo hoog staat.

Beatrice woont in New York als ze een telefoontje van haar moeder krijgt dat haar zus Tess verdwenen is. Ze reist onmiddellijk af naar Londen. Na 4 dagen wordt Tess gevonden in een verlaten toiletgebouw in Hyde Park. Nadat ze bevallen is van een doodgeboren zoon is ze in een diepe depressie geraakt en heeft ze zelfmoord gepleegd. Althans die conclusie trekt de politie. Beatrice gelooft niet in zelfmoord en gaat op onderzoek.

Tot zover niks bijzonders voor een thriller, maar wat Zusje doet uitstijgen boven het gros van de thrillers is de vorm waarin het verhaal wordt verteld. Beatrice schrijft een brief aan Tess om uit te leggen wat er is gebeurd. Zo komen we veel te weten over de band tussen de zussen, over het verleden dat overschaduwd is door de vroege dood van een broertje en over haar zoektocht naar de waarheid.

Lupton schrijft prachtig en weet vaak te ontroeren met Beatrice gedachten, maar verwacht geen snelle thriller. Lupton neemt de tijd voor het  verhaal. Als op het eind duidelijk wordt hoe alles in elkaar steekt, kun je alleen maar bewondering hebben voor de schrijfster. Vijf sterren voor Lupton.

Een gedachte over “Verrassend goeie thriller van Rosamund Lupton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s